Haberler

Steam Kullanıcıları, Microsoft Flight Simulator’ın İade Mühletinin Uzatılmasını İstiyor

Malumunuz, Microsoft Flight Simulator dün itibariyle çıkışını gerçekleştirdi. Merakla bekleyen oyun severler de hızlıca oyunu yükleme aşamasına geçtiler. Ama burada ufak bir detay vardı. Önce oyun için 1 GB civarında bir kurulum yapılıyor, sonrasında oyuna giriyorsunuz ve 95 GB civarında oyun dosyası yüklenmeye başlıyor (kimi kaynaklarda 120 GB olduğu söyleniyor, ama benim gördüğüm kadarıyla ilk girdiğinizde 95 GB civarında bir yükleme ekranı çıkıyor). İşte habere konu olan nokta da burada devreye giriyor.

Bildiğiniz üzere, Steam’de bir oyunu yükledikten sonra 2 saatten daha az oynamışsanız iade talebinde bulunabiliyorsunuz. Ama MFS için bu durum pek mümkün değil, zira oyunu yükleme aşaması da oyun süresinden sayılıyor, çünkü teknik olarak oyuna girmiş durumdasınız ve dosyalar indirilirken oyun içerisindeymişsiniz gibi algılanıyor. Hal böyle olunca da henüz dosya indirme aşamasında iade için geçerli 2 saatlik azami süreyi doldurmuş oluyorsunuz, yani artık oyunu iade etme şansınız kalmıyor.

> Microsoft Flight Simulator – İnceleme

Bu sorunu fark eden kullanıcılar, Steam’in MFS için iade sürecini bu durumu da göz önünde bulundurarak uzatmasını talep etmeye başladılar. Oyun ile ilgili değerlendirmeleri okuyunca iade etmek için pek bir neden yokmuş gibi görünebilir belki, ama yine de oyun severler ellerinde böyle bir imkân bulunmasını talep etmekte haklılar. Bakalım Steam ve Microsoft cephesinden bu konu ile ilgili bir adım gelecek mi, takipteyiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün