Haberler

Microsoft, Stüdyo Satın Alımlarına Devam Edecek

Microsoft, son yıllarda satın aldığı oyun stüdyolarıyla epey ses getirdi. Bu serinin şimdilik son halkasını da epey sansasyonel bir satın alımla, ZeniMax Media (Bethesda, Arkane, MachineGames, Tango GameWorks gibi stüdyoların çatı firması) ile yaptı. Şimdilik diyoruz, zira Microsoft cephesinden gelen açıklamalara göre, durmaya niyetleri yok.

ZeniMax Media satın alımı için 7,5 Milyar $ gibi bir meblağ harcayan Microsoft; Fallout, The Elder Scrolls, Doom, Wolfenstein gibi serilerin de yeni sahibi olmuştu. Bu satın alımla birlikte Xbox cephesinin önemli bir atak yaptığı değerlendirilmekteydi. Microsoft CEO’su Satya Nadella ve Xbox’ın patronu Phil Spencer’ın Cnet ile gerçekleştirdikleri röportajda, önümüzdeki dönemde de ellerindeki portföyü genişletmek niyetinde oldukları ifade ediliyor.

Nadella; “Bir sabah uyanıp da hadi kendime bir oyun stüdyosu kurayım diyemiyorsunuz. Bu satın alımlardaki temel fikir, daha geniş topluluklara ulaşabilmek için daha çok içerik sahibi olmak” derken; Phil Spencer da “İçerik, platformumuz için yatırım yaptığımız önemli bir unsur. Bu, yaratıcı kapasitemizi ikiye katlıyor” şeklinde ifade ediyor görüşlerini.

  • Bethesda Satın Alımı Sonrası Microsoft Bünyesine Katılan Tüm Oyunlar

Natella, “Her daim amaç, misyon ve kültür ortaklığımızın bulunduğu yerler (stüdyolar) için arayışımız devam edecek. Mantıklı olduğu sürece, bu şekilde büyümeye devam edeceğiz” diyerek önümüzdeki dönemde de bünyelerine yeni stüdyolar katmak niyetinde olduklarını ortaya koyuyor.

Önümüzdeki dönemde çıkacak Bethesda oyunlarının çıkış günlerinde Game Pass’e dahil olacaklarına ilişkin duyuruyla birlikte Microsoft bünyesine katılan stüdyoların oyunlarını çok daha hesaplı bir şekilde oynayabileceğimiz bir kez daha teyit edilmiş oldu. Dolayısıyla, önümüzdeki dönemde gelecek stüdyo satın alım haberlerini de merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz 🙂

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün