Haberler

Mike Morhaime, Yeni Oyun Firmasını Kurdu: Dreamhaven

Blizzard Entertainment’ın eski CEO’su ve kurucu ortaklarından Mike Morhaime yanında sektörden tecrübeli bazı isimleri de alarak Dreamhaven ismindeki yeni oyun firmasını kurduğunu açıkladı.

Dreamhaven orijinal oyunlar yaratıp yayınlamayı hedefleyen bir firma ve bunun için de ilk iki stüdyosunu kurmuş durumda: Moonshot ve Secret Door.

“Oyunlar ve oyuncu topluluklarını derinden önemseyen isimlerle bir araya gelmekten büyük heyecan duyuyorum” diyen Morhaime, “oyunların insanları arkaplanlarından ve sınırlardan bağımsız olarak bir araya getirme gücüne daima inanmışımdır. Dreamhaven ile dünyanın her yanındaki oyuncular için yeni deneyimler yaratmak ve paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” diye devam etmiş.

Moonshot Games’in başında Jason Chayes, Dustin Browder ve Ben Thompson var. Chayes, Blizzard’da Hearthstone ekibini yöneten İdari Yapımcılardan biriydi, sonrasında Electronic Arts’ta da yönetmenlik yaptı. Browder StarCraft II, Heroes of the Storm, Command and Conquer ve The Lord of the Rings gibi yapımlardan görev aldı. Thompson ise Hearthstone’un Kreatif Direktörüydü. Moonshot, oyun dünyasının en popüler serilerinin bazılarında çalışan geliştiricilerden oluşuyor.

Secret Door’un başında ise Chris Sigaty, Alan Dabiri ve Eric Dodds bulunuyor. Sigaty daha önce Hearthstone, StarCraft II ve Heroes of the Storm’un idari yapımcılığına ek olarak orijinal Warcraft III’ün baş yapımcılığını üstlenmişti. Dodds, Hearthstone’un ilk yönetmeniydi. Dabiri ise Warcraft III, StarCraft II ve Heroes of the Storm’da yönetmenlik görevleri üstlenmişti.

Özetle bu iki stüdyo da Blizzard’da çok sağlam geçmişleri olan isimlerden oluşuyor diyebiliriz. İki stüdyonun da ne tür oyunlarla karşımıza çıkacağını merakla bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün