Haberler

Google Gemini, yeni güncelleme ile ChatGPT’yi üzebilir!

Google, kullanıcılarının karşılıkları daha uygun ayarlayabilmeleri için Gemini isimli sohbet robotunu güncelledi. Bu güncelleme, kullanıcıların cevapları kendi tercihlerine nazaran özelleştirmesine imkan tanıyor ve şu anda sırf İngilizce olarak ve Gemini’nin web sürümünde kullanılabiliyor. Pekala bu güncelleme ne işimize yarayacak?

Google Gemini, kullanıcı tercihlerine nazaran ayarlanabilir cevaplar sunuyor

Gemini’nin yeni güncellemesi, kullanıcılara sohbet robotunun karşılıklarını kendi sorgularına tam olarak uyması için ince ayar yapma imkanı veriyor. Artık Gemini’den tüm metni tekrar oluşturmasını istemenize gerek kalmadan, değiştirmek istediğiniz kısmı süratlice düzenleyebilirsiniz. Bunun için, favori web tarayıcınızda Gemini’yi açmanız kâfi.

google gemini yeni guncelleme ile chatgptyi uzebilir 0 yhvUjIrp

Gemini’nin karşılıklarını ayarlama

Yanıtı oluşturduğunuzda, değiştirmek istediğiniz kısmı vurgulayın ve kalem simgeli küçük balona tıklayın. Karşınıza dört seçenek çıkacak: Yeniden Oluştur, Daha Kısa, Daha Uzun ve Kaldır. “Yeniden Oluştur” seçeneği ile cevapları tercihinize nazaran ayarlayabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gerekenler

Eğer isterseniz, “Prompt ile Değiştir” alanına yazarak Gemini’ye istediğiniz değişiklikleri yazılı olarak da iletebilirsiniz. Lakin, şayet istekleriniz sohbet robotuna cevabı nasıl değiştireceği konusunda rehberlik etmez yahut desteklenmeyen metin biçimlendirme değişiklikleri isterse, “Gemini bunu yapamaz” cevabı alabilirsiniz.

google gemini yeni guncelleme ile chatgptyi uzebilir 1 KJt5Mykg

Ayrıca, sorgularınız meçhulse yahut Google’ın Yasaklanmış Kullanım Siyasetini ihlal ediyorsa, AI bir maniyle karşılaşabilir. Google, son güncellemeden birkaç gün evvel, Gemini’nin manzara oluşturma özelliğini durdurdu.

Bu karar, AI’nin tarihi olarak yanlış yahut saldırgan imajlar oluşturmasından sonra alınmıştı. Gemini’nin önümüzdeki haftalarda bu tasaları gidermek için kimi ayarlamalarla geri dönmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün