Haberler

Call of Duty: Çağdaş Warfare’in PS4’e Özel Modu Önemli Reaksiyon Aldı

Activision geçen gün Call of Duty: Modern Warfare'in hikaye fragmanını yayınladı. Fragman gayet güzeldi, gelen tepkiler de iyiydi ancak fragmanın sonunda verilen ekstra bir bilgi oyuncuları ikiye böldü. Çünkü oyunun Spec Ops Survival Modu, sınırlı süreliğine sadece PS4'e özel olarak sunulacaktı.

Buradaki sorun şu, daha önce de PlayStation'a özel haritalar veya basit içerikler görmüştük; ama bunlar genellikle bir ay gibi kısa süreler için PS4'e özel oluyordu. Bu sefer ise başlı başına kocaman bir oyun modu, tam tamına 1 sene boyunca PC ve Xbox One oyuncularının erişimine açılmayacak. Oyuncular bu karara tepkilerini YouTube, Twitter ve Reddit üzerinden göstermeye devam ediyorlar ve aralarında PS4 oyuncuları da var.

Oyunun anlatım direktörü Taylor Kurosaki ise Twitter üzerinden attığı mesajla kararı şu sözlerle savundu:

“Dürüst olalım, “oyunu mahvetmek” sözü fazlasıyla abartı. Survival modu oyunun %1'ini oluşturuyor. Geri kalan %99'u ise tüm platformlarda aynı gün ve tarihte sunulacak. Herkesin içeriğin %99'unu aynı gün oynamasını, içeriğin %100'ünü sonradan oynamasına yeğlerim”. Kurosaki'nin burada neyi savunduğu tam olarak belli olmasa da, kısa süre içinde tweet'ini sildiğini de söylemek lazım. Kurosaki sonraki bir tweet'inde de verilen bazı kararların kendilerini aştığını ve söz haklarının bulunmadığını da belirtmiş.

Spec Ops Survival tartışmaları oyunun satışlarına etki edecek mi, bunu bekleyip göreceğiz. Sonuçta PC ve Xbox One oyuncuları daha az içerik için aynı parayı ödemiş olacaklar.

Oyunun Türkiye satış fiyatı ise PlayStation 4 için 469 lira, Xbox One için 472,5 lira, PC için ise (Battle.net üzerinden satıldığı için) 60 euro (yani yaklaşık 375 lira).

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün