Haberler

Oyun Konsollarına Ek Gümrük Vergisi Geldi!

Dün gece yarısı çıkan yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bazı eşyalara %5 ile %50 arasında değişen ek gümrük vergileri geldi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bu vergiler arasında bizi en çok ilgilendiren şüphesiz ki video oyun konsollarına getirilen ek vergi. Buna göre 30 Eylül 2020 tarihine kadar yüzde 50 olarak uygulanacak olan bu ek vergi, 1 Ekim 2020'den itibaren ise %20'ye düşecek. Her ne kadar kararnamede söz konusu düzenlemelerle yerli üreticilerin desteklenmesi ve istihdamın korunmasının amaçlandığı belirtilse de video oyun konsolların bunun neresinde, insan merak ediyor tabii ki.

Ek vergi getirilen ürünler arasında karnaval eşyalarından, golf sopalarına, hidrolik preslerden kağıt kesme makinalarına kadar çok sayıda ürün bulunuyor.

Resmi Gazete'nin ilgili sayısını şuradan okuyabilirsiniz. Merak edenler için video oyun konsollarının kodu 954.50, 47. sayfadaki tabloda göreceksiniz.

Bu aralar hem döviz kuru, hem de stok sıkıntısı yüzünden konsol fiyatları zaten alıp başını gitmişti, bu kararlardan sonra artık Xbox Series X veya PlayStation 5'in hangi fiyatlardan ülkemize geleceğini de tahminlerinize bırakayım en iyisi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün