Haberler

Önümüzdeki Yıl Yeni Bir Nintendo Switch Modeli Gelebilir

Yeni bir Nintendo Switch modelinin çıkacağı iddiaları bir kez daha hız kazandı. Konu peş peşe iki haberle gündeme gelmiş durumda.

İlk haber Tayvan kaynaklı, Economic Daily News adlı gazetenin haberine göre yeni Switch modeli bu yıl içerisinde üretime başlanacak ve 2021’in ilk çeyreğinde çıkış yapacak. Swtich’in hafıza biriminden Joy-Con kontrollerine kadar çeşitli parçalarını üreten üreticilere dayandırılan verilen haberde, yeni modelin geliştirilmiş bir “etkileşim” sunacağı ve görsel kalitesinin de yükseltileceği aktarılıyor.

İkinci kaynak ise Bloomberg’ten Takashi Mochizuki. Mochizuki de yeni bir Switch modelinin gelmekte olduğunu ve önemli oyunlarla birlikte 2021 yılında satışa sunulacağını ifade ediyor. Her ne kadar yeni modelin özellikleri netleştirilmemiş olsa da daha yüksek işlemci gücüyle ve 4K grafik desteğiyle geleceğini de aktarıyor. Yeni modelin çıkışına birkaç önemli oyunun da eşlik edeceğini, bu yeni oyunların farklı yapılarda oyunculara hitap edecek çeşitlilikte olacağı görüşünü de dile getirirken, bu yılın Switch oyunları adına görece daha sakin bir yıl olmasını da buna bağlıyor (Gerçi burada Animal Crossing: New Horizons ile yakalanan başarıyı da dışlamamak gerek).

Sonuç olarak, Switch Pro iddiaları tekrar gündemimize girmiş durumda. Wii (102 milyon satış) ve el konsolu Nintendo DS (154 milyon satış) ile kıyaslandığında 61 milyon satış sayısıyla henüz geride yer alsa da, yapılan analizler Switch’in ömrünün kendinden öncekilere göre daha uzun olabileceği ve Nintendo’nun en çok satan konsolu olmayı başarabileceğini ortaya koymakta. Yeni bir konsol için çalışmalara başlamak yerine Switch Pro versiyonu üzerinde durulması da bu açıdan makul bir tercih.

Önümüzdeki dönemlerde bu yeni model ile ilgili olarak Nintendo’dan resmi bir açıklama gelecek mi bakalım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün