Haberler

Musk kelamını tuttu! X, beklenen özelliği alıyor

Elon Musk, X için bir müddettir beklenen görüntü dayanağını ekliyor. Sesli sohbet odaları Spaces için görüntülü konuşmanın mümkün olacağı belirtildi. Artık kullanıcılar istedikleri vakitlerde kameralarını açarak konuşabilecek.

X Spaces odaları görüntü dayanağı sunacak

Elon Musk, Twitter’ın sesli sohbet özelliği Spaces’e görüntü özelliği getirmeyi planladığını açıklamıştı. Birtakım kullanıcılar bu özelliğe erişebildiğine dair paylaşımlarda bulundu. X Spaces odalarında artık kamera açmak ve görüntü ile konuşmak mümkün olacak.

https://twitter.com/cb_doge/status/1762865068671176773

Geçtiğimiz aylarda bir Spaces oturumunda konuşan Musk, şirketin bu özelliğe görüntü fonksiyonu eklemek için çalıştığını söyledi. Görüntü takviyeli Spaces odaları sayesinde konuşmaların daha interaktif olacağı belirtildi. Musk, başka iştirakçilerin beden lisanını ve yüz sözlerini görmenin sohbet odalarında değerli olduğunu söyledi.

Kullanıcılar, istedikleri an kameralarını açıp kapatabilecek. Birden fazla konuşmacı olduğunda ise Google Meet’e benzeri formda, konuşan kullanıcıya nazaran geçiş yapacak. Görüntü, diğer bir platforma gereksinim duymadan kullanıcılar ve dinleyiciler ortasında daha fazla etkileşime imkan tanıyacak.

Bilmeyenler için X; birinci olarak 2021 yılında sesli oda hizmeti Clubhouse’a rakibi olarak Spaces’ı başlattı. Clubhouse günümüzde unutulmuş olsa da, Spaces’in kendine has bir kullanıcı tabanına sahip olduğnu söylemek mümkün.

musk kelamini tuttu x beklenen ozelligi aliyor 0

Öte yandan geçtiğimiz aylarda X, iOS uygulamasında passkey özelliğini erişime açtı. Bu, hesap şifresini kullanmak yerine biyometrik doğrulamayla uygulamaya giriş yapabileceğiniz manasına geliyor.

Peki siz bu husus hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün