Haberler

Minecraft, Merakla Beklenen Caves & Cliffs Güncellemesine Kavuşuyor

İsim değiştirerek Minecraft Live’a dönüşen Minecon, 2020’nin kasvetli havasını dağıtmaya geldi. Tüm Minecraft oyuncularının uzun süredir istediği ve beklediği bir güncelleme olan “Caves & Cliffs” ilk detayları ile Minecraft Live’da tanıtıldı.

Aşağıdan izleyebileceğiniz 44 dakikalık açıklama videosunda, önümüzdeki yıl gelecek güncellemenin ilk detaylarını görebilirsiniz. Bu güncelleme ile birlikte yeni maden blokları, mağara tasarımları, mob’lar ve üretilebilecek yeni eşyalar bizleri bekliyor olacak.

Dikkat çeken yeniliklerden ilki yeni mağaralar olacak. Artık tamamen rastgele şekilde oluşacak bu bölgelerde büyüleyici yeni güzellikler de bizleri bekliyor. Sunumda gördüğümüz kadarıyla su basmış mağaralar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Aynı mağaralarda kısa süreliğine üstünde durulabiln Glowberry leafy vines isimli yeni çiçek türü de tanıtıldı.

Karanlıkta bizleri bekleyen yeni maden çeşitleri de mevcut. Örneğin mağaralarda artık bakır ve kristal gibi madenler karşımıza çıkıyor. Bu ikili uzağı görmemizi sağlayacak ve yeni bir eşya olan teleskopu üretmemize olanak sağlayacak. Red Stone tutkunları için ise kablosuz sistemler yolda.

Tabii ki bu tasarımların tamamı, korkutucu yeni bir mob ile geliyor. The Warden isimli bu arkadaş sese duyarlı olduğu için derinliklerde oldukça sessiz şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Videoda oyunun en güçlü zırhı Netherite’ı giyen oyuncu bile The Warden’ın iki kez kendine vurması ile aramızdan ayrılıyor. Yani dikkatli olmakta fayda var.

Şimdilik açıklanan yenilikler arasında dikkat çekici olanlar bunlar. Buna ek olarak arkeolojik kazılar, yeni dost mob’lar ve çok daha fazlası Caves & Cliffs güncellemesi ile aramıza katılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün