Haberler

Google, Microsoft’a savaş açtı!

Silikon Vadisi yeniden bir monopol tartışmasıyla sarsıldı. Microsoft ile ilgili büyük suçlamalarda bulunan Google, şirketin bulut bilişim sistemleri alanında monopolleşmeye çalıştığını, devlet kurumlarının bu duruma ivedilikle bir dur demesi gerektiğini söyledi. Google’ın üst seviye yöneticilerinden Amit Zavery ise, Microsoft’un daha evvelden öteki kesimlerde yaptığı üzere bulut bilişimde de tek büyük güç olmayı amaçladığını argüman etti.

Firmanın müşterilerine başka seçenekleri denemeleri için rastgele bir imkan tanımadığını söyleyen Zavery, bunun uzun periyotta kullanıcıların aldığı hizmetin kalitesini de düşüreceğini belirtti. Bu açıklamaların ana gayesinin, bilhassa Avrupa Birliği’nin Microsoft üzerinde çeşitli soruşturmalar yapması olduğu konuşuluyor. İşte tüm detaylar…

Google, Microsoft için sert kelamlar söyledi

İnternet aramalarının %80’inden fazlasını kapsayan Google’ın, öteki bir şirketi monopol olmaya çalışmakla suçlaması bölümdeki birçok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Microsoft’un Azure platformunun yapay zeka teknolojilerini de benimsemesiyle birlikte çok daha güçleneceği, böylelikle başka teknoloji devlerine pek alan bırakmayacağı öngörülüyor. Şirketin son devirde bilhassa yapay zeka yatırımları sonucunda bedeline değer katması, rakiplerini hayli korkutmuş durumda.

google microsofta savas acti 0 EHP9Wl7s
Google ile Microsoft ortasındaki savaş nereye gidiyor?

Google’ın yaptığı suçlamaların, hukuk etraflarında de yankı bulduğunu söyleyebiliriz. Amerika Federal Ticaret Kurulu ve Avrupa Birliği, Microsoft ve başka önde gelen bulut bilişim firmaları için kapsamlı bir inhisar soruşturması açmış durumda. Firma bu suçlamalara şimdi bir yanıt vermiş değil. Ama günün sonunda, tüm bu gelişmelerin kullanıcıların faydasına olmasını temenni ediyoruz.

Peki siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Google’ın uyguladığı strateji gerçek mu? Microsoft bu durum karşısında ne atak yapmalı? Karşılıklarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok kıymetli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün