Haberler

Disney, yenilgisi kabul mü etti?

Disney CEO’su Bob Iger, verdiği son röportajda Netflix ile ilgili büyük bir itirafa imza attı. Teknolojik manada hala rakiplerinin gerisinde olduklarını kabul eden Iger, bu nedenle kullanıcıları ellerinde tutabilmek için daha fazla para harcamak zorunda kaldıklarını tez etti. Disney Plus platformu kısa mühlet içinde 150 milyon üye sonunu geçmesine karşın, platformdaki içeriklere büyük yatırım yapan şirket için daha fazlası gerekiyor. İşte tüm detaylar…

Disney, Netflix karşısında geride mi kaldı?

Gerekli teknolojileri ortaya koyabilmek için ağır uğraş gösterdiklerini söyleyen Iger, pazarlama maliyetlerinin rakiplerine oranla çok daha fazla olduğunu belirtti. Elbette bu maliyet farkı da yayıncılık bölümünde Netflix’e geniş bir hareket kabiliyeti veriyor. CEO ayrıyeten platformdaki içerik zenginliğinin de kıymetli bir kriter olduğunu belirtirken, kâfi çeşitlilikte bir içerik havuzuna sahip olmadıkları takdirde abonelik müddetlerinin kısalacağının altını çizdi.

disney yenilgisi kabul mu etti 0 T1BMvKnm
Disney ile Netflix ortasındaki uğraş ne kadar sürecek?

Kendilerine bağlı Hulu ve Star ismindeki yayın platformlarının rekabette onları öne geçirebileceğine inandığını söyleyen Iger, kullanıcılara birden fazla platform sunmanın kıymetine değindi. Bu geniş içerik arzıyla birlikte, abonelik müddetlerinin artması bekleniyor. Ek olarak, Disney Plus’ın bilhassa genç jenerasyonları kendine çekebilmek için birtakım kampanyalar yapması da gündemde. Tüm bu gelişmelerin, izleyicilerin faydasına olmasını umuyoruz.

Peki siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Disney Netflix’e karşı galip gelebilir mi? Cevaplarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok bedelli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün