Haberler

Apple, Epic Games’e ‘Karşı Dava’ Açtı

Ağustos ayında Epic Games’in Fortnite’a yeni bir ödeme sistemi ekleyerek Apple App Store’un %30’luk kesintisinden kurtulma hamlesi ciddi sonuçlar doğurdu. Apple, Fortnite’ı App Store’dan kaldırdı ve bunu bekleyen Epic Games de anında Apple’a dava açtı. Aslında benzer bir durum Google Play üzerinde de yaşandı ancak tüm spot ışıkları Epic ile Apple’ın giriştiği mücadelenin üzerine çevrildi.

Apple önce Epic Games’i tüm iOS geliştirme araçlarından uzaklaştırmakla tehdit etti ki bu durum Unreal Engine kullanan oyunlar için büyük sorun yaratacaktı. İlk mahkeme Epic’e hak verdi ve Unreal Engine’e gelecek bir yasaklamanın milyonlarca oyuncu ve geliştiriciyi etkileyeceği gerekçesiyle buna izin vermedi. Bir sonraki duruşma 28 Eylül’de gerçekleşecek.

Ancak Apple, dün bu davanın dışında kendisi de Epic Games’e karşı dava açtı. Apple’ın avukatları Epic’in iddialarını reddederek firmanın davranışının kasıtlı, küstahça ve yasadışı olduğunu belirtmiş.

  • Epic Games, Apple ve Google’a Savaş Açtı!
  • Microsoft, Epic – Apple Davasında Epic’ten Yana Taraf Oldu

Apple, 67 sayfalık başvuru metninde “Epic’in bize açtığı dava, para konusunda basit bir anlaşmazlıktan öte değildir. Epic kendisini günümüzün kurumsal Robin Hood’u olarak yansıtmaya çalışsa da aslında App Store’dan elde ettiği müthiş değer karşılığında hiçbir şey ödemek istemeyen multimilyarder bir firmadır.” deniyor. Apple, Epic Games’in App Store üzerinden şimdiye kadar 600 milyon doların üzerinde gelir elde ettiğini de eklemiş (bu da Apple’a kalan kısmın da yaklaşık 257 milyon dolar olduğunu gösterir).

Apple, Epic Games’in Fortnite’a eklediği ödeme sisteminin bir hotfix yoluyla geldiğini, bunun soğuk kanlı ve hırsızlığı andıran bir girişim olduğunu da söylemiş. Apple ayrıca Free Fortnite kampanyasının da bir misillleme olarak lanse edildiğini, halbuki Apple’ın sadece kurallarını uygulamakta olduğunu da söylüyor.

Bakalım davaların seyri bundan sonra nasıl gelişecek?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün