Haberler

Yapay zekanın yükselişi ne kadar sürecek?

Son periyotta yapay zeka trendinin gösterdiği yükseliş ve bu trendi yakalayan şirketlerin inanılmaz kıymet kazanması, bilhassa Silikon Vadisi yatırımcılarını hayli kuşkulandırmaya başladı. Sadece tek bir günde 277 milyar dolarlık bir paha artışı yakalayarak tarihe geçen Nvidia, dünyanın en kıymetleri firmaları ortasındaki yerini almıştı.

Yapay zeka kontaklı şirketlerin değerlemesindeki bu artışın daha çok süreceğini tez edenler olsa da, milyarder Marc Rowan pek birebir fikirde değil. Rowan’ın yatırım şirketi Apollo Küresel Management, hazırladığı raporda bu astronomik artışların uzun müddet devam edemeyeceğini öne sürdü. İşte tüm detaylar…

Yapay zeka alanındaki yükseliş trendi devam edecek mi?

S&P 500’deki birinci 10 firmanın tarihte hiç görülmemiş bir balon değerlemeye sahip olduğunu tez eden Apollo, abartılmış pay fiyatları gerçek düzeylere indiği takdirde birçok yatırımcının büyük ziyanlar edeceğini, bir iflas akını olabileceğini belirtti.

yapay zekanin yukselisi ne kadar surecek 0 e8R1SDt8
Sizce yapay zeka alanında iş yapan firmaların yükselişi devam edecek mi?

Diğer bir yatırım devi Ark Invest’in kurucusu Cathie Wood da birebir görüşe sahip. Wood, geçtiğimiz günlerde 4.5 milyon dolarlık bir Nvidia payı satarken, TSMC’deki portföyünde de azalmaya gitti.

Nvidia üzerindeki yapay zeka çipi baskının devasa olduğunu söyleyen Wood, günün sonunda bu baskının altında kalarak beklentileri karşılamayacağını öne sürdü. Geçen hafta, şirketin çok talep artışını karşılamakta zorlandığına dair haberler de çıkmıştı. Günün sonunda tüm bu gelişmelerin kullanıcıların faydasına olmasını umuyoruz.

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yapay zeka şirketlerinin gidişatı ne olacak? Karşılıklarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle basitçe paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok bedelli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün