Haberler

Xbox Partner Preview Mart 2024 – Tüm Fragmanlar

Yılın henüz 3. ayında 2. Xbox Partner Preview programı gerçekleştirildi, herhalde bizi boş bırakmaya niyetleri yok, ne dersiniz?

Yarım saatlik programda 14 fragman gösterildi. Biz de gelenek bozulmasın dedik, fragmanları derledik. Güzel bir program oldu bence, bakalım sizler de beğenecek misiniz.

Unknown 9: Awakening

Program, Bandai Namco’dan Unknown 9: Awakening fragmanıyla başladı. 2020’de kendisini şöyle ufacık bir fragmanla göstermişti. Hatta yanlış hatırlamıyorsam 2021 yılında çıkması bekleniyordu, ama olmadı. Uzunca bir süredir de ses seda yoktu. Neyse ki rafa kaldırılan projelerden birisi olmamış. Bandai Namco’nun bu markadan beklentileri yüksek gibi görünüyor. Sadece oyunu değil çizgi romanları, kitapları, podcast yayınlarıyla evreni genişletip ürünleri çeşitlendirmeye niyetliler.

Kahramanımız Haroona, ilk fragmanda küçük bir kız çocuğuydu. Şimdi büyüyüp serpilmiş, gücünü çok farklı şekillerde kullanır hale gelmiş. Bakalım bizlere nasıl bir macera yaşatacak. Bunu yaz aylarında hep beraber öğreneceğiz.

Hafızaları tazelemek için ilk fragmanı da paylaşmış olayım:

Sleight of Hand

Programa yeni bir oyun duyurusuyla devam edildi. Sleight of Hand, bir zamanlar üyesi olduğu cadılar meclisinin izini sürüp intikamını almaya çalışacak Lady Luck’ın macerasına davet ediyor bizleri. Noir tarzı oldum olası hoşuma gitmiştir zaten. Dedektiflik oyunlarını da severim. İşi bir de okültlerle, büyülü destelerle renklendirmişler, daha ne olsun 🙂 Sleight of Hand, bu yıl içerisinde oyun severlerle buluşacak ve işin güzel tarafı çıktığı gün Game Pass oyunları arasında yerini alacak.

The Alters

11 bit studios’un sıradaki oyunu The Alters, oynanış videosuyla programda yerini aldı. Karakterimiz Jan Dolski, ölümcül tehlikelerle yüzleştiği bir gezegenden kaçmak için uğraşıyor. Bu mücadelesinde ona yardımcı olacak olanlar da kendi kopyaları, daha doğrusu alternatif versiyonları. “Eğer şöyle olsaydı, nasıl olurdu?” şeklindeki her bir soru, kahramanımızın farklı bir kopyasını doğuruyor bu oyunda. Bir yanda teknisyen, bir yanda bilim insanı versiyonu yer alıyor. Bu farklı versiyonlar bir arada çalışıp gezegenden kaçmanın bir yolunu bulmak zorunda. Ama bu hiç de kolay olmayacak gibi, özellikle işler yolunda gitmeyip karakterlerimiz arasında tartışmalar, çatışmalar çıkmaya başladığında.

The Alters için çıkış tarihi halen açıklanmış değil. Ama bu yıl içerisinde geleceği söyleniyor. O da çıkış gününde Game Pass’te yerini alacak.

Creatures of Ava

Yaratık toplama oyunları yılı mı olacak bu yıl, nedir, bir yenisi daha var karşımızda – Creatures of Ava. Fragmanda kahramanımız Fareli Köyün Kavalcısı misali, kavalını üfleyip çeşit çeşit yaratığı peşine takıyor. Onları seviyor, fotoğraflarını çekiyor, bulmacaları çözmek için yardımlarını alıyor, böyle eğlenip gidiyor işte. Oyun severleri de eğlendirebilecek mi, bu yıl içerisinde göreceğiz. Bu oyun da Game Pass’e eklenecek oyunlar arasında.

Roblox – Griefville: Survive the Nightmare x Chucky

Oyunların farklı oyunlardan, filmlerden vs. karakterlere evsahipliği yapmasına veya farklı markalar arasındaki iş birliklerine alıştık son yıllarda. Bu seferki ev sahibimiz Roblox ve misafirimiz de Chucky. 80’ler ve 90’ların korku filmlerinden esinlenen Griefville: Survive the Nightmare, an itibariyle erişime sunulmuş durumda. İlgililere duyurulur.

The Sinking City 2

Fragman başladığı anda neyin gelmekte olduğunu anlıyorsunuz. Frogwares’in tarzı kendisini o kadar belli ediyor ki, şüpheye mahal bırakmıyor. İlk oyun da güzeldi, ama 2.sinin daha sağlam geldiğini söylemek mümkün. Yapımcılar bu konuda iddialı. Bu iddianın karşılığını ne ölçüde vereceklerini önümüzdeki yıl hep birlikte göreceğiz. Sizleri bilemiyorum, ama ben heveslendim sevgili Oyungezerler.

Final Fantasy XIV

Uzunca bir süredir bizlerle Final Fantasy XIV. Bu gidişle daha uzun bir süre boyunca da devam edecek gibi görünüyor bu birliktelik. Programda paylaşılan fragmanla, 21 Mart’ta Xbox’a çıkacağını öğrendik. An itibariyle açık betasına da katılabiliyorsunuz. Starter Edition, Game Pass Ultimate abonelerine ücretsiz olarak sunulacak, 21 Mart – 19 Nisan tarihleri arasında kütüphanenize ücretsiz olarak ekleyebileceksiniz.

S.T.A.L.K.E.R. Legends of the Zone Trilogy

Dün sızan haberlerden birisiydi S.T.A.L.K.E.R. Legends of the Zone Trilogy’nin gelişi. Programda gösterilebileceği düşünülüyordu ve öyle de oldu. Serinin 3 oyununu bir araya getiren paket, dün akşam itibariyle satışa sunuldu. Yeni oyun gelmeden öncekileri elden geçirmek isteyenler göz atabilirler. Isınma turlarına başlamakta fayda var, öyle değil mi?

Monster Jam Showdown

Yarış oyunu da eksik kalmasın demişler, Monster Jam Showdown duyurusunu da programa eklemişler. Monster Truck yarışlarını seviyorsanız, belki bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Persona 3 Reload Expansion Pass

Persona 3 Reload da gecede bir duyuruyla yerini aldı. Oyunun “final bölümü” olarak adlandırılan Episode Aigis – The Answer – Eylül ayında bizlerle olacak.

Expansion Pass, 3 içerikle geliyor. İlk içerik paketi 12 Mart’ta erişime sunulacak. Bu pakette Persona 5 Royal EX BGM set ile Persona 4 Golden EX BGM Set yer alıyor. İkinci içerik paketi Mayıs ayında geliyor ve bu pakette de Velvet Costume & BGM Set yer alıyor. Expansion Pass’in son halkasıysa Episode Aigis olacak.

Bu içerikler için ek bir masrafa katlanmak istemeyenler için güzel bir haber de paylaşıldı; Game Pass Ultimate aboneleri ücretsiz olarak sahip olacaklar bu içeriklere.

The First Berserker: Khazan

DNF evreninde geçen bir aksiyon RYO olan The First Berserken: Khazan, oynanış videosuyla karşımızdaydı. Zorlu mücadeleler bizleri bekliyor gibi görünmekte. Zaten yapımcıları da “harcore action RPG” olarak tanımlarken bu zorluğa işaret ediyor olsalar gerek.

Pell Loss İmparatorluğu’nun büyük generali Khazan, ölümden geri dönüyor ve düşmanlarından intikamını almaya çalışıyor. Bu yıl içerisinde çıkması bekleniyor. Yılın dikkat çeken soulslike oyunlarından birisi olabilecek mi bakalım.

Tales of Kenzera: Zau

Bir başka oynanış videosu da Tales of Kenzera: Zau’dan geldi. Demosunu oynamış ve çok beğenmiştim. Bu yıla aksiyon-platform oyunları açısından Prince of Persia: The Lost Crown gibi güzel bir örnekle başlamıştık. Tales of Kenzera da bunu devam ettirebilecek bir oyun gibi görünüyor. Buluşmamıza fazla zaman da kalmadı, 23 Nisan’da geliyor. Kendisini merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

Frostpunk 2

“Bir şehri ayakta, insanları hayatta tutmak ne kadar zor olabilir ki” diye soracak kadar cesur olanları bu soruyu sorduklarına pişman edebilecek bir oyundu Frostpunk. Tamam kabul ediyorum, belki biraz abartmış olabilirim, ama bu zor bir oyun olduğu ve bu evrendeki zorlu şartları bize sonuna kadar hissettirdiği gerçeğini değiştirmiyor. İşte şimdi bu zorlu mücadelenin devamının geleceği tarihi de öğrenmiş bulunuyoruz. Frostpunk 2, 25 Temmuz 2024’te oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Yazın ortasında içimizi donduracak gibi, ne dersiniz?

Kunitsu-Gami: Path of the Goddess

Capcom, bir yandan ellerindeki serileri gayet güzel bir şekilde devam ettirirken bir yandan da araya Kunitsu-Gami: Path of the Goddess gibi yeni markalar sıkıştırıyor, iyi de yapıyor. Kunitsu-Gami: Path of the Goddess “Japon esintileri taşıyan, tek oyunculu benzersiz bir Kagura Aksiyon Strateji oyunu” olarak tanımlanmakta.

Fragmanda da gördüğümüz gibi pislikle kaplanmış bir dağımız var. Gün içerisinde köyleri bu pislikten arındırıp geceye hazırlanıyoruz. Gece boyunca da Maiden’ı Seethe ordularına karşı korumaya çalışıyoruz. Dağımızı tamamen kirden arındırıp toprağa huzur getirene kadar devam edecekmiş bu gece-gündüz döngümüz.

Çıkış tarihi henüz belli değil, ama yıl içerisinde gelmesi bekleniyor. Ve güzel bir haber daha var, Kunitsu-Gami de Game Pass oyunlarından birisi olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün