Haberler

WWE ve 2K Games’in Başı Bu Kere De Telif Hakları İle Dertte!

WWE ve 2K’nın üstündeki kara bulutlar bir türlü dağılmıyor. Geçtiğimiz yıl çıkan WWE 2K20 fiyaskosunun üzerine bu yıl bir 2K oyunu geliştirmeyeceğini açıklayan ikili, bu sene WWE Battlegrounds isimli yeni bir oyun ile karşımıza çıkmıştı. Fakat görünüşe göre bu oyun da ciddi sorunlar yaşatacak.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre WWE yıldızlarından Randy Orton’ın üstündeki dövme, telif hakları davasına sebep olmuş durumda. Tasarımcı Catherine Alexander imzalı olan bu çalışma, Alexander’ın hak talep etmesi ile birlikte oyundan kaldırılabilir.

Tasarımının paylaşımına izin vermediği gerekçesi ile Illinois mahkemelerine başvuran Alexander, mahkemenin desteğini de arkasına almış durumda. THR, mahkemenin yaptığı araştırmalar sonucunda yeterli delile ulaştığını belirtirken kararın mahkemedeki jüri heyetine kalacağını belirtmiş.

Davanın detaylarına göre Orton’ın kollarında bulunan altı adet dövmenin tasarımı Alexander’a ait. Oyuna direkt olarak yerleştirilen bu tasarımlar daha önce de 2K’in başına bela olmuştu. NBA 2K serisinde benzer bir durum ile karşı karşıya kalan 2K, o davayı bir şekilde atlatmayı başarmıştı.

Bakalım WWE bu işten bu kez bu kadar kolay sıyrılabilecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün