Haberler

Wasteland’in Geliştiricisi inXile, 2 Yeni RYO Üzerinde Çalışıyor

2017 yılında Microsoft, inXile’ı satın aldığını duyurduğunda stüdyonun kurucusu, rol yapma oyunlarını sevenlerin yakından tanıdığı Brian Fargo da emekli olmaktan vazgeçmiş ve inXile’ın sahip olduğu bu kaynakların keyfini çıkarmaya başlamıştı. Brian Fargo, Interplay’in de kurucusuydu ve daha kariyerinin başlarında Bard’s Tale ve Wasteland gibi efsanelerin altına imza atmıştı.

inXile yakın bir zaman önce Wasteland 3 ile çıktı karşımıza ve Microsoft çatısı altında ilk oyununu sunmuş oldu. Wasteland 3 bence inanılmaz güzel bir oyun, yani bu noktadan sonra hiç de öyle ‘nerede o eski Fallout’lar’ demeye gerek yok çünkü o ruhu sonuna kadar koruyan bir oyun yaptı inXile. Ve işte bu tecrübeli stüdyo şu an 2 yeni rol yapma oyunu üzerinde daha çalışıyormuş.

Fargo, Wasteland 3’ü öven bir oyuncu tweetine karşılık olarak “harika yeni RYO’lar üzerinde çalışıyoruz, ne yazık ki bu tür oyunları yapmak çok uzun sürüyor” şeklinde bir cevap verdi ve sonrasında da “tabii şunu da söylemeliyim ki bunlardan ikinci RYO’muz henüz yapım öncesi aşamasında” diyerek en azından ikinci oyunu daha uzun yıllar görmeyeceğimizi de belirtmiş oldu.

inXile şu sıralar bir VR oyunu üzerinde de çalışıyor: Frostpoint VR: Proving Ground ismindeki bu oyun inXile’ın alıştığımız tarzının dışında, takım tabanlı bir nişancı oyunu. Ancak bu da aynı Obsidian’ın Grounded projesi gibi bir ek proje.

inXile’ın da, Obdian’ın da RYO kökenlerini koruyor ve aktif biçimde yeni RYO deneyimleri geliştiriyor olması oyuncular adına harika bir durum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün