Haberler

Tesla artık de Doblo’ya rakip! Yeni Model Y tanıtıldı

Tesla, Model Y’nin yeni bir versiyonunu tanıttı. Ticari ve küçük iş odaklı müşteriler için geliştirilen iki koltuklu Model Y gerçek oldu. Avrupa’da tanıtılan Model Y, kargo alanını en üst seviyeye çıkarmak ve ticari araç teşviklerini almak için artık yalnızca iki koltuklu olacak.

Tesla Model Y Cargo çıktı

Model Y Cargo olarak isimlendirilen yeni konfigürasyon; daha geniş bir depolama alanı bırakmak için art koltukları kaldırıyor. Tesla bu atak ile kargo kapasitesini 2158 litreye çıkardığını tabir etti. Bu, standart 7 koltuklu Model Y’ya kıyasla işletmelere daha geniş bir alan sunuyor.

tesla artik de dobloya rakip yeni model y tanitildi 0 BIGcQ6l1

Tesla’nın açıklamasına nazaran daha uzun menzil de bir öbür avantaj olacak. Üretici, Model Y Cargo’nun WLTP test döngüsüne nazaran tek şarjla 565 kilometreye kadar seyahat edebileceğini lisana getirdi. Bu da en üst versiyonundan yaklaşık 30 km daha fazla olduğunu gösteriyor.

Ticari araç olarak sınıflandırılması, Model Y Cargo’yu belli pazarlarda avantajlardan yararlanmaya da uygun hale getiriyor. Birinci olarak Fransa’da satışa sunulacak model, bu kapsamda ülkenin yüzde 18’lik KDV vergisinden muaf tutulacak. Bu da Tesla’nın daha fazla işletmeye hitap edeceği manasına geliyor.

Tesla şimdi fiyatlandırmayı açıklamamış olsa da, Model Y Cargo birinci olarak Tesla ile irtibata geçen Fransız müşterilere sunulacak. Araba üreticisinin bu programı öbür ülkelere genişletip genişletmeyeceği yahut ne vakit sunacağı da muhakkak değil.

tesla artik de dobloya rakip yeni model y tanitildi 1 T2KtqRgw

Öte yandan Tesla’nın MG 4 ve Volkswagen ID.2 üzere modellerle rekabet edebilecek daha ucuz bir model üzerinde çalıştığı da biliniyor. Şirket, Mart 2023’te düzenlenen yatırımcı etkinliğinde Tesla Model 2 ile ilgili kimi teknik ayrıntıları paylaştı. Musk, Model 2’nin daha uygun fiyatla sunulacağını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün