Haberler

PlayStation 5’in Çıkış Tarihi ve Fiyatı Nihayet Muhakkak Oldu!

Beklenen gün sonunda geldi çattı, nihayet PlayStation 5’in çıkış tarihi ve fiyatı ilan edildi.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft’un yeni nesle 2 yeni konsolla giriş yapacağını, ucuz versiyon olan Series S’in 300 $, Series X’in ise 500$ gibi bir fiyatla geleceğini öğrenmiş ve gözlerimizi Sony cephesinden gelecek habere çevirmiştik.

Beklediğimiz duyuru Sony’nin bu akşamki etkinliğinde geldi. PS 5’in disk sürücü içermeyen versiyonu için satış fiyatı 400 $ / 400 €, disk içeren versiyonunun satış fiyatı ise 500 $ / 500 € olarak ilan edildi. Tahminler de zaten bu civardaydı. Xbox Series X’e göre 10-15 $ daha ucuz olabileceği de düşünülüyordu ama Sony, yeni konsolunu rakibiyle aynı fiyattan çıkarmayı tercih etti. Disksiz versiyon ise Series S’e göre ciddi bir fiyat farkına sahip. Bu durum satışlara ne şekilde yansır, hep beraber göreceğiz.

Xbox Series için açıklanıp sonradan geri çekilen fiyatları esas alıp bir hesaplama yapacak olursak, ülkemizde PS5 Digital Edition’ın 6.000 TL, PS5’in ise 7.500 TL gibi bir fiyatla satışa sunulması beklenebilir.

PS5’in çıkışı ise beklendiği gibi 2 ay sonra, Kasım’da olacak. İki farklı çıkış tarihi söz konusu; Japonya, G. Kore, ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda için 12 Kasım, dünyanın geri kalanı için ise 19 Kasım’da çıkış yapacak. Kasım ayında oyun dünyası epey hareketlenecek gibi, ne dersiniz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün