Haberler

PlayStation 5 İçin Yeni Reklam Sinema Yayınlandı

Dün önce PlayStation Macaristan’ın YouTube hesabından paylaşılan ama Twitter'da sızdıktan sonra yayından kaldırılan bir PS5 tanıtım videosu vardı. Bu sızıntının ardından PlayStation da resmi olarak videoyu paylaştı, böylece PlayStation 5’in yeni reklam filmi gün yüzüne çıkmış oldu:

“Play Has No Limits” (Oyun Limit Tanımaz) başlıklı video, PS5 ile gelecek yeni oyun deneyimini vurguluyor. Bunların başında da tabii adaptif tetik tuşları ve haptik özellikleriyle DualSense ve üç boyutlu ses deneyimi geliyor.

Videodaki kadın karakter buzla kaplı bir göl üzerinde yürürken buzun kırılmakta olduğunu hissediyor ve sonrasında da kraken yüzeydeki buzu kırıp yukarıya çıkıyor. İşte buradaki titreşimin haptik sistem sayesinde hissedilebileceği belirtiliyor PlayStation Blog’ta paylaşılan açıklamada.

Videoda, 3 boyutlu ses teknolojisiyle, sesin hangi yönden (önden mi arkadan mı, yukarıdan mı aşağıdan mı) geldiğini anlayabileceğimiz de gösteriliyor. Ayrıca karakterin ok atarken yayda hissettiği gerilim de DualSense’in tetik tuşlarıyla oyuncuya hissettirilecek.

Bazı geliştiriciler de önümüzdeki dönemde sunacakları oyunlarda bu sistemlerin nasıl kullanıldığına dair bilgiler veriyorlar aynı paylaşımda. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales’in kreatif direktörü Brian Horton, oyuncuların, haptik geri bildirim sayesinde saldırının nereden geldiğini anlayabileceklerini ifade ederken, Miles’ın gizlilik yeteneğinin veya Venom Blast’ın nasıl hissettireceğini DualSense’in haptik sistemi sayesinde daha iyi aktarabildiklerini söylüyor.

Deathloop’un yönetmeni Dinga Bakaba da adaptif tetik tuşları ve haptik geri bildirim konusunda gerçekten heyecan duyduğunu, her iki özelliğin de oyun tecrübesine yeni boyutlar katacağını söylüyor. Deathloop’ta her bir silahın farklı hissettirmesi için epey çaba sarf ettiklerini belirtirken, örneğin silahın tutukluk yapması halinde DualSense tetiklerine de basılamayacağından örnek veriyor.

Bu özelliklerin detaylarına göz atmak isterseniz, PlayStation Blog’ta paylaşılan ilgili yazıya şuradan ulaşabilirsiniz.

Görülen o ki, Sony yeni nesilde sunacağı özelliklere önem veriyor ve bu konuda bazı geliştiricilerden de destek almakta. Bu yeniliklerin oyuncu cephesinde nasıl karşılık bulacağını görmek için sabırsızlıkla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün