Haberler

OpenAI, Elon Musk’a karşılık verdi!

Radikal kişiliğiyle tanınan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde OpenAI firmasını dava etmişti. Firmanın kuruluş emelinden hayli saptığını öne süren Musk, CEO Sam Altman’ın da hemen vazifeden alınması gerektiğini savunuyor. OpenAI idaresi de dava hakkındaki sessizliğini nihayet bozdu.

Musk’ın şirket idaresinde olduğu devirde kar gayesi gütmeyen yapay zeka vizyonu üzerinden para kazanmayı amaçladığı, bunu başaramayınca da ayrılmak zorunda kaldığı tez ediliyor. Silikon Vadisi’ne bomba üzere düşen polemik, gündem olmaya devam edecek üzere görünüyor. İşte tüm detaylar…

OpenAI ile Elon Musk ortasındaki gerginlik sürüyor

Elon Musk’ın tüm argümanlarını çürüteceğini söyleyen OpenAI yöneticilerinin, kapsamlı bir karşı dava açabileceğini öne sürenler de mevcut. 2015 yılında firmanın kuruluşuna takviye veren girişimcinin, gerekli olan 100 milyon dolar yerine tam 1 milyar dolarlık bir bütçe yapmayı planladığı, lakin bunun kabul görmediği biliniyor. Ayrıyeten Musk’ın şirkete yaptığı yardımın kestirim edildiği kadar büyük olmayıp, 45 milyon dolar civarında olduğu tez edilmekte.

openai elon muska karsilik verdi 0 c5QNsOWD
Taraflar ortasında sular durulmuyor!

Ünlü girişimcinin 2017 yılında, firmanın kâfi parayı toplamadığı takdirde maksatlarını ulaşamayacağını söylediğini argüman eden OpenAI, kuruluşu ticari bir oluşuma döndürmeye karar verdiklerinde ise Musk’ın çoğunluk paylarına sahip olmak için ısrar ettiğini söyledi. Ama bu isteği kabul görmeyen teşebbüsçü, yaptığı maddi takviyesi de kesmişti.

Tüm gücü tek bir şahsa vermenin kusur olacağını düşünen OpenAI idaresi, bu nedenle Musk’a karşı çephe almıştı. Hatta girişimcinin o periyotta şirketi direkt olarak Tesla’ya bağlamak istediği bile sav ediliyor.

Peki siz bu mevzu hakkında neler düşünüyorsunuz? OpenAI ile Elon Musk tartışması nereye varacak? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok kıymetli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün