Haberler

Oculus VR Setleri, Ekim Ayından İtibaren Facebook Hesabı Olmadan Kullanılamayacak

Oculus’un resmi Twitter hesabından gelen açıklama, tartışmaların fitilini ateşledi. Bu açıklamaya göre Oculus VR sahipleri, cihazlarını kullanmak için artık Facebook hesaplarına giriş yapmak zorunda kalacak. Eski Oculus ürünlerine sahip olan kişiler Oculus hesaplarını Facebook hesapları ile bağlayabilecek fakat yeni cihazlar ilk açılışta Facebook bağlantısı gerektirecek.

Oculus, Facebook girişi olmadığı takdirde güncellemelerin ve Oculus Store’a erişimin olmayacağının altını çiziyor. Şimdilik sadece mail hesaplarını kullanarak Oculus’a giriş yapabilen eski kullanıcılar ise yukarıda bahsettiğimiz bağlantıyı kurmak zorunda kalacak. 2023 yılından itibaren Oculus hesaplarını desteklemeyi bırakacağını açıklayan geliştirici, Facebook ile birleştirilmeyen hesapların da bu özelliklerden faydalanamayacağını açıkladı.

Oculus, 2014 yılında Facebook tarafından satın alınmıştı. Markanın desteği ile birlikte ayağa kalkan Oculus’un bu kararı ise büyük tartışmalara sebep oldu. Kişisel verilerin gizliliği konusunda pek de “güvenilir” olmadığı bilinen Facebook’un VR setlerine giriş yapması pek çok kişinin kafasını karıştırmış durumda.

Geliştiricinin ifadelerin göre bu bağlantı sayesinde Oculus sahipleri arkadaşları ile çok daha rahat etkileşime girebilecek. VR dünyasının sosyal anlamda çok daha fazla şey sunabileceğine inanan Oculus, Facebook’un bir basamak olduğunu da belirtmiş.

Tabii ki bu açıklamalar kullanıcıların içini rahatlatmışa benzemiyor. Oculus subreddit’indeki tartışmalar devam ederken bir açıklama da firmadan 2017 yılında ayrılan Oculus kurucusu Palmer Luckey’den geldi. Luckey, yaptığı yorumda verdiği sözler yüzünden çok ciddi bir tepki aldığını ifade etmiş.

Luckey, “Garanti veriyorum Oculus’a girmek için Facebook hesabına ihtiyaç duymayacaksınız” ifadelerinin üstünde durarak sosyal medya platformunun o dönemde bu iddialarını desteklediğini de belirtmiş. Eski yönetici, verilen sözün tutulacağına inandığını söylese de alınan karar ile gelen tepkinin şaşırtıcı olmadığını da vurgulamış.

Bakalım Oculus’un bir sonraki hamlesi ne olacak?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün