Haberler

Korsan Kümesi Team Xecuter’ın Üç Üyesi Tutuklandı

Nintendo uzunca bir süredir ünlü korsan grubu Team Xecuter’ın operasyonlarına darbe vurmak için çabalıyordu ve nihayet bu çabası karşılık buldu. Team Xecuter son olarak SX Core ve SX Lite ürünleri ile piyasaya çıkmıştı ve bu ürünler Lite da dahil olmak üzere tüm Nintendo Switch modellerinin kırılmasını sağlıyordu.

Yapılan operasyonlar sonucunda yalnızca Team Xecuter’ın üç üyesi tutuklanmakla kalmadı, Team Xecuter’ın ürünlerini satan Uberchips firması da Nintendo’ya verdiği zarardan dolayı 2 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Grubun üç üyesi aralarında kara para aklamaktan dolandırıcılığa, yasadışı cihaz kırma işlemlerine kadar 11 farklı suçla suçlanıyorlar.

GaryOPA ismiyle bilinen ve grubun cihaz geliştirme ve pazarlamadan sorumlu üyesi Gary Bowser, MaXiMiLiEn ismiyle bilinen ve grubun liderlerinden biri olan Max Louarn ve gruba para desteği ve stratejik danışmanlık sunan Yuanning Chen tutuklandılar.

Suçlamalarda adı geçen cihazlar arasında Gateway (hack amaçlı kullanılan 3DS flaş kartı), Stargate (yine 3DS flaş kartı), SX OS ve SX Pro (Switch kırma cihazları) da bulunuyor.

Savcı Brian Moran “bu şahıslar diğer video oyun geliştiricilerinin fikri mülklerini çalıp satarak ceplerini doldurmuşlar, müşterilerinin çalınmış oyunları oynamak için lisans ücreti ödemelerini bile gerekli kılmışlardır. Bu durum sadece milyar dolarlık firmalara zarar vermekle kalmamakta, video oyun sektörünü ileri taşımak için çalışan bireylerin çalışmalarını da baltalamaktadır” demiş.

Nintendo, Mayıs ayında da Team Xecuter ürünlerini satan Uberchips’e iki ayrı dava açmış ve satılan her ürün için 2500$ tazminat talep etmişti. Nintendo ile UberChips davayı anlaşmaya giderek sonlandırdı ve UberChips hem Nintendo’ya 2 milyon dolar ödeyecek, hem web sayfası ismini teslim edecek ve elindeki kalan stoğu imha edecek. Bu da firmanın sonunun geldiği anlamına geliyor.

Bu gelişmelerin ardından özellikle de SX Core ve SX Lite bulmak oldukça zorlaşacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün