Haberler

Kevin Feige, Disney İçin Bir Star Wars Sineması Yapacak

Disney, çağımızın en büyük eğlence sektörü devlerinden birisi, belki de en büyüğü. Elindeki markalar her yaş kitlesini kendine çekmeyi başarıyor. Özellikle Marvel Sinematik Evreni ile birlikte yakaladıkları büyük başarı Disney'i çok güçlü bir konuma getiriyor. Görünüşe göre Disney, MCU'da yakaladığı başarı formatını başka markalarına da uygulamak istiyor. 

“Marvel Formülü” adı verilen sinema filmlerini hepimiz biliyoruz. Bu formülün ortaya çıkmasında kilit rollerden biri şüphesiz Marvel Stüdyoları patronu Kevin Feige'e ait. Disney de Feige'e burada hakkını teslim ediyor ve onunla birlikteliğini uzatmak istiyor. Star Wars markasına da sahip olan Disney, Feige'in yapımcılığında yeni bir Star Wars dönemine girmeye hazırlanıyor. 


Kevin Feige belki MCU ile birlikte Marvel hayranlarını tatmin etmiş olabilir ancak Disney'in zaten halihazırda Star Wars adına aldığı en büyük eleştiriler “filmlerin fazlasıyla Marvel tarzına benzemesi” yönündeydi. Şimdi bir de işin başına Kevin Feige gelince, uzayda uçuşan esprilerde bir patlama yaşayabiliriz. Ben çoğu Star Wars hayranının bu konuda mutlu olduğunu sanmıyorum, ben de haberden dolayı oldukça şaşkınım. 

Yine de ortaya bir iş çıkmadan önyargılı bir şekilde bakmamak lazım diye telkinde bulunayım. Çünkü Kevin Feige, hepimizi şaşırtabilir. The Hollywood Reporter'ın haberine göre Feige, Rian Johnson ve Game of Thrones dizisinin yaratıcıları D&D ile birlikte yeni filmlerde görev alacakmış. Bu yeni dönemin başlaması için ise The Rise of Skywalker'ın vizyona girmesi bekleniyormuş. 

  • George Lucas, Yeni Star Wars Filmlerinden Mutlu Değilmiş
  • Star Wars: The Rise of Skywalker'dan Yeni Bir Poster Yayınlandı

Lucasfilm patronu Kathleen Kennedy ve Disney Stüdyoları patronu Alan Horn bu konuda sıkı bir çalışma halinde. Artık Star Wars'ın yeni döneminde kilit sorumlular onlar gibi gözüküyor. Feige'in de, Johnson'ın da patronları onlar. Olası bir başarısızlıkta faturayı kime keseceğimizi de biliyoruz. O yüzden yeni Star Wars dönemi için umutlar düşük olsa da, ihtimal halen var. Güç hepimizle olsun. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün