Haberler

FarmVille, Yıl Sonunda Kepenkleri İndiriyor

Bugüne kadar milyonlarca oyuncu tarafından oynanmış (ve hala oynanıyor olan), Facebook ve oyun denince akla ilk gelen isimlerden biri olan FarmVille, 31 Aralık 2020 tarihinde kepenklerini tamamen indiriyor.

2009 yılından beri 11 sene boyunca yayında kalan FarmVille, Zynga’nın en popüler oyunlarından biriydi ve hatta sonrasında CityVille ve CastleVille gibi yine popüler oyunların da doğuşuna ilham olmuştu. Facebook’un en çok oynanan oyunu unvanını de elinde bulunduran FarmVille, Adobe’nin artık tüm tarayıcılardan Flash Player dağıtımını ve güncellenmesini sonlandırıyor olmasından dolayı kapanmak zorunda kalacak. Facebook, 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren platformunda Flash oyunlarını desteklemeyi bırakacak ve FarmVille gibi daha bir çok oyun da bundan doğrudan etkilenerek kapatılacak.

Flash desteği zaten bir süredir pamuk ipliğine bağlı biçimde devam ediyordu, bir çok tarayıcı artık Flash animasyonları veya içerikleri otomatik olarak blokluyor ve görmek için bu içeriklere özel izin vermeniz gerekiyor. Yıllardır internette o kadar çok flash içerik üretildi ki, bunların çok büyük bir kısmının tarihin tozlu sayfalarına arasına gömülecek olması da üzücü.

Zynga’nın FarmVille ile ilgili gelecek planı ise mobil cihazlar için FarmVille 3’ü çıkarmak. Tabii Facebook üzerinden oynarken arkadaşlardan çeşitli şeyler isteyerek duvarlarını istek mesajlarıyla spamlamanın zevki de artık yok olmuş olacak 🙂

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün