Haberler

Epic Store’da Fiyatsız Olan FM 2020, 1 Milyon Yeni Oyuncuya Ulaştı

Geçtiğimiz gün haberini de paylaştığımız üzere Football Manager 2020, 24 Eylül Perşembe akşamına kadar Epic Games Store’da ücretsiz olarak sunuluyor. Oyunun çıkışının üzerinden yaklaşık 1 yıl gibi bir süre geçmişken bu kampanya ne kadar oyuncu çekebilir diye düşünüyorsanız, beklenenden epey çok olduğunu söyleyebiliriz; en azından Sports Interactive stüdyo direktörü Miles Jacobson durumu bu şekilde özetliyor.

Jacobson, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, oyunun ilk 24 saatte 500 bin yeni oyuncuya kavuştuğunu, 3 günün sonunda ise bu sayının 1 milyona ulaştığını belirtiyor.

Jacobson, bu sayıyı Mart ayında 2 hafta süreyle Steam’de ücretsiz denemeye sunulduğu dönemle karşılaştırmış ve Epic’ten oyunu ücretsiz olarak alanların sayısının daha fazla olduğunu belirtmiş. Aslında burada hatalı bir kıyaslama var bence, zira Steam’de belirli bir süre boyunca oyunu deneme imkanı sunulmuştu, buradaysa oyuna sahip oluyorsunuz. Dolayısıyla daha fazla kişinin oyunu indirmesi gayet doğal.

Yine de oyuna çok büyük bir ilginin olduğu ortada; bu sayede serinin tarihi boyunca görülen en yüksek oyuncu sayısına ulaşılmış. Jacobson’un bu Pazar günü açıkladığı verilere göre oyun 251.131 eş zamanlı oyuncuya ulaşmış ki, bu da şimdiye zamanki en yüksek sayı.

Serinin yeni oyunları gelene kadar FM 2020 ile yola devam edeceğiz ve görülen o ki FM ailesi Epic Store’un kampanyasıyla ciddi ölçüde büyümüş. Bakalım bu kampanya serinin gelecekteki oyunlarının satışlarına da yansıyacak mı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün