Haberler

Epic Games ve Apple ortasındaki çekişme yeni bir periyoda girdi!

Apple, Epic Games’in geliştirici hesabını sonlandırdığını duyurdu. Karar, Epic Games’in Apple’ın kararlarını eleştirmesi ve dijital pazarlarda rekabeti artırmaya yönelik gayretleri nedeniyle geldi. Epic Games Apple’ın bu adımını, iOS aygıtlarında gerçek rekabetin önünü kesme niyeti olarak yorumluyor.

Epic Games, Apple’ın bu atılımını ağır eleştirdi

Epic Games’in şirket blogunda yayınladığı açıklamada Apple’ın geliştirici hesabını sonlandırmasının App Store’a potansiyel bir rakibi ortadan kaldırdığını ve başka geliştiricilere “Apple ile rekabet etmeye ya da onların haksız uygulamalarını eleştirmeye kalkıştığınızda neler olabileceğini” gösterdiğini belirtiyor.

epic games ve apple ortasindaki cekisme yeni bir periyoda girdi 0 PiQEk8Ur

Epic, Apple’ın kararını desteklemek için sunduğu münasebetlerden birinin Epic’in DMA kurallarına yönelik tenkitleri olduğunu tez ediyor. Epic Games, Apple ile olan uyuşmazlıkları nedeniyle aslında bir müddettir Apple’ın gayesi haline gelmiş durumdaydı. Epic’in bu adımları, Apple’ın iOS platformunun bütünlüğünü ve kullanıcıların güvenliğini tehdit ettiğini düşündürüyor.

Apple yöneticisi Phil Schiller’ın kaleme aldığı bir mektupta Epic’in tenkitleri ve geçmişteki aksiyonlarının, Epic’in kurallara uymayı amaçlamadığını güçlü bir formda gösterdiği belirtiliyor. Schiller, Epic’in güvenilirliğini sorguluyor ve gelecekteki ihlallerin iOS platformunun bütünlüğünü tehdit edebileceğini vurguluyor.

Epic Games, Apple ile 2010 yılına kadar uzanan Unreal Engine ve başka yaratıcı araçlar için kontratlı bağlantılara sahip olduğunu belirtiyor. Bu durum, Apple’ın Unreal Engine’e kamu dayanağı sağladığı gerçeğini de gözler önüne seriyor.

Apple ’ın Epic Games geliştirici hesabını App Store’da yasaklamasına karşın Fortnite’ın iPhone’lara geri dönebileceği de konuşuluyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün