Haberler

Elon Musk durmuyor! OpenAI’ı işte bu türlü tehdit etti

Elon Musk, OpenAI’a karşı açtığı savaşı daha da büyütmek istiyor. Geçtiğimiz günlerde şirkete dava açan Musk, davayı bir koşulla düşüreceğini söyledi. Şirketinin ismini, OpenAI yerine ClosedAI olarak değiştirilmesini istiyor.

Elon Musk: OpenAI yerine ClosedAI olursa dava düşecek

Musk geçtiğimiz hafta OpenAI ve CEO’su Sam Altman’a karşı dava açarak, kar hedefi gütmeyen kuruluşun amacından uzaklaşmakla suçladı. OpenAI’ın artık daha çok kar getirici gayretlere odaklandığını tez etti. Bu da şirketin kuruluş prensibine alışılmamış.

Buna karşılık OpenAI ise Musk’ın suçlamalarını çürütmek hedefiyle birtakım argümanlarda bulundu. Musk ve grup ortasında yıllardır devam eden e-postaları paylaştı. Yapay zekayı inançlı ve insanlığın faydasına geliştirme konusundaki kararlılıklarını sürdürdüklerini söyledi.

2015 yılında firmanın kuruluşuna takviye veren Musk, 1 milyar dolarlık bir bütçe yapmayı planladığı, fakat bunun kabul görmediği biliniyor. Ayrıyeten Musk’ın şirkete yaptığı yardımın iddia edildiği kadar büyük olmayıp, 45 milyon dolar civarında olduğu argüman edilmekte.

Ancak Musk, OpenAI’a yönelik açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. X’te yaptığı bir paylaşımda ‘ClosedAI’ olarak yine isimlendirmesi halinde, davayı düşüreceğini söyledi. Sam Altman’ın ClosedAI’ı gösteren bir kimlik rozeti taktığını gösteren montajlı bir fotoğraf yayınladı.

elon musk durmuyor openaii iste bu turlu tehdit etti 0 cPIJfkH3

OpenAI, yapay zekanın sorumlu biçimde geliştirilmesini sağlamak için çalışan en kıymetli “kar hedefi gütmeyen kuruluşlardan biri” olarak kabul ediliyor. Fakat Musk, OpenAI’ın araştırmalarını geniş çapta erişilebilir tutma konusundaki gayesinden uzaklaştığına inanıyor.

Peki siz bu mevzu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün