Haberler

Elektrikli arabalarda yağ kullanılıyor mu?

Elektrikli arabaların artan popülaritesi ile bu araçların bakımı ve işletimi hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen şoförlerin sayısı da artıyor. Klâsik içten yanmalı motorlu araçlarla kıyaslandığında, elektrikli araçlar çok daha az hareketli kesime ve çoklukla daha düşük bakım ihtiyaçlarına sahip olmasına karşın hala makul cinslerde yağlama ve soğutma sıvılarına muhtaçlık duyar. İşte tüm detaylar…

Elektrikli arabalarda hangi alanlarda yağ kullanılıyor?

Castrol, 125. yılını kutlarken, yenilenen marka kimliği ve “Onward, Upward, Forward” vizyonu ile teknoloji ve mobiliteye yatırım yaparak büyüme planlarını duyurdu. Bu yenilikçi yaklaşım, elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanmış eserlerin geliştirilmesini de içeriyor.

elektrikli arabalarda yag kullaniliyor mu 0 PNaCaJLv

Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya (TUCA) Genel Müdürü Nilay Tatlısöz’ün tabirine nazaran, dünyanın önde gelen araba üreticilerinin yüzde 75’i Castrol ON elektrikli araç sıvılarını kullanıyor. Bu sıvılar, elektrikli araçların yüksek performans ve verimlilik ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak geliştiriliyor.

Elektrikli araçlarda yağ kullanımını çoğunlukla batarya termal idaresi ve öteki elektronik bileşenlerin soğutulması alanlarında görüyoruz. Çünkü batarya paketlerinin aracın verimli ve inançlı bir formda çalışmasını sağlamak için optimal sıcaklık aralığında tutulması gerekiyor.

Castrol de bu muhtaçlığı karşılamak üzere daldırma soğutma sıvıları üzere yenilikçi tahliller geliştiriyor. Bu soğutma teknolojisi, batarya hücrelerinin çok ısınmasını önleyerek performansı artırır ve batarya ömrünü uzatıyor.

Ek olarak, elektrik motorları ve dişli kutuları üzere başka bileşenlerde de verimliliği artırmak ve aşınmayı azaltmak için özel yağlama sıvıları gerekebilir. Bu nedenle, elektrikli araçlar büsbütün yağsız sistemler değildir.

Aksine yüksek performanslı yağlar ve soğutma sıvıları kullanılarak optimal çalışma şartlarını sağlamak için dikkatle tasarlanıyorlar. Castrol’ün eser yelpazesi de belirtmiş olduğumuz üzere elektrikli araçların bakımı ve performansı konusunda kıymetli bir rol oynuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün