Haberler

Bitcoin’de neler oluyor? Üç yıl sonra yeni rekor

Kripto para dünyasında neler oluyor? Bitcoin fiyatı 2021’in sonlarından bu yana en yüksek düzeye ulaştı. Bitcoin’e odaklanan yeni ETF’ler sayesinde 60 bin doların üstünü gördü. Pekala uzun vadede bu pazarı neler bekliyor?

Bitcoin fiyatı 60 bin doları geçti

En büyük dijital para ünitesi 28 Şubat prestijiyle en yüksek düzeyi olan 60 bin 131 dolara ulaştı. Bu da Şubat ayında elde ettiği kazanımlarla birlikte, fiyatının yalnızca bu ay yüzde 42 arttığı manasına geliyor. Ay sonuna kadar devam etmesi halinde bu, Bitcoin’in 2020’den bu yana en güzel performansına işaret edecek.

bitcoinde neler oluyor uc yil sonra yeni rekor 0 m1Jlv6r6

Yatırımcıların son vakitlerde Grayscale, Fidelity ve BlackRock üzere büyük firmalar tarafından sunulan Bitcoin ETF’lerine yatırım yaptığı belirtildi. Bu ETF’lerdeki günlük süreç hacimleri geçtiğimiz hafta iki kattan fazla arttı.

Talepteki artış çeşitli faktörler ile körükleniyor. ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürebileceğinin sinyallerini vermesiyle, birçok kişi Bitcoin’i korunma alanı olarak görüyor. Ayrıyeten Bitcoin madencilerinin azalmasıyla birlikte mevcut arzın daha da sıkılaşabileceği düşünülüyor.

Bireysel yatırımcıların yanı sıra büyük şirketler de Bitcoin stoklarını büyüttü. Kripto borsası Nexo, arzının yüzde 70’inin bir yıldan fazla müddettir hareket etmediğini söyledi. Bu da borsalardaki likit arzın azaldığı manasına geliyor.

bitcoinde neler oluyor uc yil sonra yeni rekor 1 mAyTijXQ

Bitcoin’deki bu yükseliş devam etmesi halinde Bitcoin’in 70 bin dolarlık düzeye ulaşacağı düşünülüyor. Öte yandan kripto para piyasa bedeli 2020’den bu yana birinci defa 2 trilyon doları aştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün