Haberler

Apple’ın koltuğu sallanıyor! En bedelli şirket…

Apple uzun yıllardır dünyanın en kıymetli şirketi pozisyonunda. iPhone, iPad ve Mac üzere eserleriyle büyük beğeni toplayan teknoloji devi, yeni bir yapay zeka tufanıyla karşı karşıya. Analist Ming-Chi Kuo’ya nazaran Apple’ın yapay zekası beklentileri karşılayamazsa, dünyanın en kıymetlisi olmayabilir.

“Apple GPT” başarısız olursa işler değişebilir

Analist Kuo, 2024 yılı için iPhone sevkiyat iddiasını azalttı. Bir evvelki kestirimi 220-225 milyon civarında olan Kuo, bu yıl için artık 200 milyon adet satış yapılmasını bekliyor. Bu, iPhone 16’nın yesyeni özellikler sunmayacağı savını yansıtıyor.

applein koltugu sallaniyor en bedelli sirket 0 aDHBGNeN

Apple, ayrıyeten kaybettiği tabanı telafi etmek için iOS 18 ile yapay zeka yetenekleri sunmak istiyor. A18’de yer alacak Neural Engine ile Siri’ye büyük bir güncelleme vermeyi planlıyor. Lakin Kuo, Apple’ın üretken yapay zeka hizmetlerinin kıymetli bir ivme kazanması gerektiğine dikkat çekti.

Apple, yapay zeka atılımında başarısız olursa büyük bir kayıp yaşayacak. Microsoft ve NVIDIA’nın takip ettiği en bedelli şirketler listesi, tekrar şekillenebilir.

Örneğin NVIDIA, yapay zekaya ve DLSS üzere teknolojilerine büyük yatırım yapıyor. Şirket, birçok yapay zeka ve makine tahsili modeline güç veren GPU ve çip dizaynlarına sahip.

applein koltugu sallaniyor en bedelli sirket 1 7nAkKU3J

Apple’ın yeni yapay zeka modelini WWDC 2024’te göstermesi bekleniyor. “Apple GPT” olarak isimlendirilen sohbet botunun birinci olarak iPhone 16 serisiyle dağıtılması bekleniyor. Apple’ın pazar hakimiyetini sürdürmek için yapay zeka planlarını savlı halde yürütmesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün