Haberler

Amazon’dan Hesaplı Bir Cloud Gaming Servisi: Luna!

Cloud temelli oyun servisleri arasında bir yenisi daha katılıyor: Luna. Geçen yıldan beri dedikoduları dönen şey gerçek çıktı ve Amazon bugün, kendi Cloud Gaming servisi Luna’yı yakında hizmete açacağını duyurdu. 

Luna’nın tam olarak ne zaman kullanıma açılacağı henüz belli değil. Ancak erken erişime açılacağı bu döneme özel olarak 5.99 dolarlık bir fiyattan edinebileceğimiz açıklandı. Bu ücreti ödeyenler Luna Plus Channel adı verilen 100’den fazla yapım içerecek oyun seçkisinden oyun oynayabilecek, bunların bir kısmında 4K 60 FPS desteği de bulunacak. İlk açıldığında seçkide bulunacak oyunların arasında Resident Evil 7, Control, Panzer Dragoon, The Surge 2, Yooka-Laylee, Abzu, Brothers: A Tale of Two Sons, A Plague Tale: Innocence ve GRID var. 

Luna’nın Twitch entegrasyonu olacak. Oyunları klavye & fare veya Bluetooth kol ile oynayabileceğiz. Buna ek olarak Alexa destekli Luna kontrol cihazı da yine başlangıç dönemine özel olarak 50 dolar gibi bir fiyattan satışa sunulacakmış, bize bu fiyattan gelmeyebilir elbette. Luna kontrol cihazının gecikme sürelerini ciddi miktarda azaltacağı söyleniyor. 

Luna yine başlangıçta PC, Mac, Fire TV, iPhone ve iPad üzerinden kullanılabilecek. Android desteği de arkadan gelecek. 

Amazon Prime için ülkemizde yerel fiyatlandırmaya gidilmesi Luna için de umut verici. Amazon Prime’ın Amerika fiyatı 12 dolar, Luna’nın başlangıç fiyatı 6 dolar olacak. Bu başlangıç süreci ABD’ye özel olacak deniyor ama hadi iki katına çıksın Amazon Prime ile aynı fiyata çıksın, bence yerel fiyatlandırmada aylık 8 lira olma şansı var yani! İnternet bağlantısı sağlam olanlar için Game Pass’e sağlam bir alternatif geliyor olabilir. Amazon’un oyun geliştirme işine de girdiğini düşününce ileride buraya özel oyunlar görmemiz kuvvetle muhtemel. 
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün