Haberler

Alibaba, yapay zeka yarışına katıldı!

Son periyotların tanınan firması Alibaba, geçtiğimiz hafta Çinli bir teşebbüs için yapılan en büyük yatırım rekorunu kırdı. Moonshot AI için tam 1 milyar dolarlık bir bütçe ayıran firma, böylelikle başta Microsoft olmak üzere yapay zekaya tartı veren Silikon Vadisi şirketleri için güçlü bir rakip olmayı planlıyor.

OpenAI’ın sohbet robotu ChatGPT’nin yaptığı sükseden de epey etkilendiği konuşulan Alibaba idaresinin, Çin hükümetinden dayanak gördüğü ölçüde yavuz projelere imza atacağı söyleniyor. İşte tüm detaylar…

Alibaba, yapay zeka alanında savlı olabilir

2023’ün mart ayında kurulan Moonshot AI, devrimci yapay zeka teknolojileriyle Çinli yatırımcıların dikkatini çekmişti. Kimi isimli sohbet asistanını da piyasaya süren firmanın pay bedeli, her geçen gün katlanmaya devam ediyor.

alibaba yapay zeka yarisina katildi 0 BPmmbwHT
Alibaba, gelecekte yapay zeka alanında nasıl bir atılım yapacak?

Şirketin yöneticileri ise dev Alibaba yatırımı hakkında rastgele bir açıklama yapmaktan kaçındı. Bunun sebebinin, Çin hükümetinin yapay zeka alanındaki ajanlık telaşlarından dolayı bilgi paylaşımına getirdiği sınırlamalar olduğu söylenmekte.

Son birkaç yıldır Çin idaresi tarafından büyük soruşturmalara maruz kalıp sıkıntı günler geçiren Alibaba, üzerindeki meyyit toprağını atmak için yapay zeka trendini yakalamak istiyor. Lakin şirketin rekabetin böylesine şiddetli olduğu bir alanda, istediği başarıyı elde etmesi kolay görünmüyor.

Ayrıca Amerika’nın Çin firmaları için uyguladığı ambargolar da Alibaba’nın elini zayıflatan öteki bir faktör. Amerikan hükümeti geçtiğimiz günlerde, Nvidia’nın yapay zeka çiplerinin Çinli firmalara satışına kısıtlama getirmişti.

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Alibaba’nın stratejisi hakikat mu? Cevaplarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok pahalı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün