Haberler

60’ların uzay yarışı tekrar başladı! Bu sefer Çin gaza bastı

Gelen son bilgiler, Çin tarafından kapsamlı bir uzay projesinin başlatıldığını gösteriyor. Ülkedeki Havacılık ve Teknoloji şirketi 2024 yılında uzaya şimdiden 3 roketi muvaffakiyetle göndermiş durumda. Firmanın ayrıyeten yine kullanılabilir roketlerini de önümüzdeki yıldan itibaren kullanıma sunacağı konuşuluyor. Şayet bu argümanlar gerçek olursa milletlerarası uzay araştırmalarında kartlar tekrar dağıtılabilir. Çin halkı da bu gelişmeleri epey coşkulu karşıladı. İşte tüm detaylar…

Çin, uzay araştırmalarında gaza bastı

Şirketin Ar-Ge yöneticisi Wang Wei mevzuyla ilgili yaptığı açıklamada, hükümetin kendilerine yaptığı büyük dayanak sayesinde tekrar kullanılabilir roket alanında değerli bir evre kaydettiklerini öne sürdü.

60larin uzay yarisi tekrar basladi bu sefer cin gaza basti 0 JZs6NB3n
Çin, uzay araştırmalarına sürat veriyor!

Roketlerden birinin çapının 4 metreyi bulacağını söz eden Wei, hazırlanan öbür roketin ise tam 5 metrelik bir çapa sahip olacağını söyledi. Buna rağmen, SpaceX’in Falcon roketleri ise yalnızca 3.7’lik bir çapa sahip. Bu durum, Çin’in uzay teknolojilerinde geldiği son noktayı da ortaya koyuyor.

Roket çaplarının hayli ehemmiyet arz ettiği bilinmekle bir arada, elbette roket gücünü belirleyen öbür faktörler de mevcut. Bu manada, Çin’in sahip olduğu teknolojinin hala tam olarak bilinmediğini söyleyebiliriz.

Ülke tekrar kullanılabilir roketlerde muvaffakiyet sağlayarak, yatırım maliyetlerini minimuma indirmeyi planlıyor. Havacılık ve Teknoloji şirketi son olarak, 2024’te uzaya tam 100 adet roket göndermeyi planladıklarını açıkladı.

Peki siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Çin’in uygulamaya koyduğu uzay stratejisi gerçek mu? Cevaplarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok bedelli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün