Haberler

Tesla arabalarda yeni dönem! 15 dakikada tam şarj

Tesla’nın en büyük batarya tedarikçilerinden biri olan CATL, elektrikli arabaların şarj suratını değerli ölçüde artıracak yeni batarya teknolojileri geliştirdiğini açıkladı. Bahisle ilgili birinci açıklamaları CATL İdare Konseyi Lideri Robin Zeng yaptı. Pekala bu Tesla araçlarını nasıl etkileyecek?

CATL, yeni batarya ile Tesla araçların şarj suratını ikiye katlayacak

CATL İdare Şurası Lideri Robin Zeng, şirketin daha süratli şarjı mümkün kılacak yeni elektrokimyasal bataryalar üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu bataryalar sayesinde Tesla, Çinli şirketlerin batarya teknolojileriyle rekabet edebilecek.

tesla arabalarda yeni donem 15 dakikada tam sarj 0 yWDwXauI

Sektör analistleri, CATL’ın bahsettiği bataryaların muhtemelen iki yıldır geliştirme etabında olan M3P bataryası olduğunu düşünüyor. Bilmeyenler için M3P piller, standart lityum demir fosfat bataryalardan daha yüksek güç yoğunluğuna sahip. Ayrıyeten daha süratli şarj kabiliyeti ve üçlü bataryalardan daha düşük maliyetli.

CATL bilim insanları, M3P’nin yalnızca 15 dakika içinde büsbütün şarj olabileceğini öne sürdü. Ayrıyeten elektrikli arabalara 700 km’den fazla menzil sağlayabileceğini lisana getirdi.

Bu gelişme aslında kısa mühlet evvel Çin’de test kademesine girdi. CATL ile ortak olan Çinli batarya üreticisi Li Auto, ultra süratli olduğunu tez ettiği Qilin pilini tanıttı. Şirket, Qilin’in yalnızca 12 dakikalık şarjla araca 500 km menzil kazandırabileceğini söyledi.

tesla arabalarda yeni donem 15 dakikada tam sarj 1 aNRWdhnR

CEO Zeng, Tesla’nın CATL üretimleri sayesinde Gigafactory’deki pil kapasitesinin genişleyeceğini belirtti. Bakalım yeni bataryalar araçların şarj müddetini nasıl etkileyecek, vakitle göreceğiz.

Peki ya siz bu husus hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün