Haberler

Resmen yasaklanıyor: Artık bu şifreleri kredi kartınızda kullanamayacaksınız!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), artan dolandırıcılık hadiseleri karşısında yeni tedbirler almaya hazırlanıyor: Kurum, bankamatik ve kredi kartınızda kolay iddia edilebilen şifrelerin kullanımını yasaklayacağını duyurdu. İşte yasak kapsamına girecek olan şifre kombinasyonları…

Kredi kartınızda şifre değiştirme vakti gelmiş olabilir!

Son yıllarda yükselen enflasyonla birlikte kredi ve banka kartı kullanımı süratle artarken, bu durum beraberinde hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının da artmasına neden oldu. Bankaların mevcut güvenlik tedbirlerinin yetersiz kalması üzerine BDDK harekete geçti.

resmen yasaklaniyor artik bu sifreleri kredi kartinizda kullanamayacaksiniz 0 dUyMFvU3

Yapılan araştırmalar, birçok müşterinin kolay ve varsayım edilmesi kolay şifreler kullandığını ortaya koydu. Bu kapsamda, sıkça tercih edilen ‘1453, ‘1923’ üzere tarihi kıymete sahip yıl kombinasyonlarının yanı sıra, ‘1234,’ ‘0000’ üzere ardışık yahut tekrar eden sayılardan oluşan şifrelerin de yasaklanması planlanıyor.

BDDK’nın bu kararı, finansal güvenliği artırmayı ve tüketicileri muhtemel dolandırıcılık olaylarından müdafaayı amaçlıyor. Önümüzdeki periyotta uygulamaya konulması beklenen bu yeni düzenlemeyle birlikte, vatandaşların daha karmaşık ve inançlı şifreler belirlemesi mecburî hale gelecek.

Uzmanlar, bu adımın gerçek tarafta atılmış değerli bir atılım olduğunu belirtirken, tüketicilere de şifrelerini sistemli olarak değiştirmeleri ve mümkün olduğunca karmaşık kombinasyonlar kullanmaları tavsiyesinde bulunuyor. Ayrıyeten, bankalar da müşterilerine yönelik bilinçlendirme çalışmalarını artıracaklarını açıkladı.

Bu gelişmeler ışığında artık ünlülerin doğum tarihleri, tarihi olayları anımsatan kombinasyonlar, ünlü kulüplerin kuruluş tarihleri üzere 4’lü kombinasyonlar da yasaklanmış olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak bizi desteklemeyi düşünün