Mercedes, hurdadan geri dönüştürülmüş bataryalar için adım attı!
Mercedes-Benz, etraf dostu teknolojiler konusunda büyük bir adım atarak Almanya’da yeni bir akü geri dönüşüm tesisi açtı. Tesis, her yıl %96’dan fazla geri dönüştürülmüş materyal kullanarak akü atıklarını yine kıymetlendirecek. İşte detaylar…
Mercedes-Benz, Almanya’da 2 bin 500 ton materyalle yılda 50 bin geri dönüştürülmüş batarya üretecek tesisinin kapılarını açtı
Otomobil sanayisinde sürdürülebilirliğe verdiği ehemmiyetle tanıdığımız Mercedes-Benz, aslında elektrikli araçların üretim sürecinde döngüsel bir iktisat modeli planlıyor. Bu yeni geri dönüşüm tesisinin kıymetli bir özelliği, entegre mekanik ve hidrometalurji kullanarak güç tüketimini en aza indiriyor olması.
Geleneksel geri dönüşüm usullerine kıyasla, bu yeni teknoloji çok daha düşük sıcaklıklarda çalışıyor ve hasebiyle daha az güç harcıyor. Dahası, tesisin güç muhtaçlığı, çatısındaki güneş panellerinden elde edilen yeşil güç ile karşılanıyor. Yani win-win durumu kelam konusu.
Tesisin her yıl 2 bin 500 ton geri dönüştürülmüş malzemeyi işleyerek 50 bin’den fazla akü modülüne dönüştüreceği varsayım ediliyor. Bu geri dönüştürülen bataryalar, Mercedes-Benz’in yeni kuşak büsbütün elektrikli modellerinde kullanılacak. Yani, geri dönüşümden gelen bu materyallerle üretilen bataryalar, gelecekteki elektrikli araçların kalbinde yer alacak.
Mercedes-Benz Yönetim Kurulu Lideri Ola Källenius, bu projeyi çevresel sürdürülebilirlik açısından “önemli bir dönüm noktası” olarak nitelendirdi. Källenius, bu tesisin sadece Mercedes-Benz’in değil, tüm otomotiv sanayisinin gelecekteki sürdürülebilirlik maksatlarına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.