EA Play’de Kesinlikle Oynayın Dediğimiz 10 Oyun
EA Play geçtiğimiz hafta Steam’e de eklenmiş ve Steam kullanıcılarına da servise abone olma imkanı getirmişti. Her ne kadar açıklanan aylık ve yıllık fiyatlar Türkiye şartları için pek de olumlu olmasa da, yine de EA’in oyunlarını Steam’e getirmesinin ardından bu tür bir hamle de hiç fena olmadı. Ama asıl bombayı kısa süre önce yaşadık ve Microsoft, Game Pass abonelerinin EA Play’e ücretsiz olarak erişeceğini açıkladı.
Yani Game Pass sahibi PC oyuncuları da bir anda kütüphanelerinde yepyeni oyunlar görecekler. Şu an için EA Play kapsamında 58 Electronic Arts oyunu ve 127 üçüncü parti oyun bulunuyor.
Elbette son birkaç yılı mağarada geçirmediyseniz size önereceğimiz oyunları az çok tahmin ediyorsunuzdur; ama aranızda EA Play ile yeni tanışacak, bugüne kadar belki de fiyatları yüzünden EA oyunlarına uzak kalanlar olduğunu da düşünerek Engin’le birlikte 10 oyunluk ‘olmazsa olmaz’ bir liste hazırladık 🙂 Listeye FIFA 20’yi de ekleyelim mi diye çok düşündük mesela, ama zaten EA Play alan herkesin belki de ilk kurup oynadığı oyun FIFA oluyor, hatta sırf arkadaşlarıyla futbol oyunu oynamak için EA Play alanlar bile var. O yüzden FIFA 20’yi (ve önceki FIFA’ları) listeye eklemedik.
EA Play’de en yeni EA oyunları olmuyor, bu oyunlar üzerlerinden bir süre geçtikten sonra EA Play’e katılıyor. Yeni çıkan oyunları ise 10 saatlik deneme süresince oynayabiliyorsunuz, sonra satın almak isterseniz de size indirim uygulanıyor. Bu ek bilgiyi de verdikten sonra listemize geçebiliriz.
A Way Out
Hazır Game Pass sahibi bir çok arkadaşınız gibi siz de EA Play oyunlarına erişebilecekken, bu imkanı güzel bir coop oyunla taçlandırmaya ne dersiniz? Oyun dünyasının çılgın isimlerinden Josef Fares’in yazıp yönettiği oyun sadece iki kişi oynanabiliyor ve tek kişi oynama seçeneğine de sahip değil. Vincent Moretti ve Leonard Caruso’nun hapishaneden kaçma hikayesi size keşke bu türde daha çok oyun olsaydı dedirtecek.
Dragon Age Inquisition
Bana Origins mi, Inquisition mı derseniz aslında cevabım Origins olur (nostalji huyum kurusun), ama serinin üçüncü oyunu olan Inquisition’ı da bir yandan öve öve bitiremem. Hikayesiyle, seslendirmesiyle, savaş mekanikleriyle, müzikleriyle, ilk iki oyuna göre çok daha gelişmiş ortamlarıyla ve tabii ki oyuncuların göz bebeği Iron Bull ile rol yapma oyunu sevenlerin ilk sıradan oynaması gereken bir oyun bu.
Dead Space
EA Play’de ana Dead Space serisinin üç oyunu da var ama Dead Space’i önermemin tek sebebi serinin ilk oyunu olması değil. İlk Dead Space bence tüm Dead Space oyunları arasında en iyisi, tüm zamanların en iyi oyunlarından biri olarak gösterilen bir oyun. Hayatta kalmaya dayalı korku oyunu denince akla Resident Evil’ın geldiği bir dönemde bizi aldı, uzayın ortasına bıraktı ve “alın size korku nasıl olur göstereyim” dedi. Tüm HUD öğelerinin Isaac Clarke’ın RIG giysisinde gösterilmesi de müthiş bir detaydı.
Mass Effect
Dedim ya, bugüne kadar Mass Effect oynamamış olmanız için gerçekten de sizi zamanında ıssız bir adaya bırakmış olmaları, bir mağarada hapsolmuş olmanız, derin bir komadan uyanmış olmanız falan lazım. Ama şu hayatta her şey mümkündür ve buna John Shepard ve onun inanılmaz uzay hikayesine bugüne kadar uzak kalmış olmak da dahil. Uzay bilimkurgusu denince akla film olarak Star Wars serisi, dizi olarak Battlestar Galactica geliyorsa, oyun olarak da Mass Effect gelmeli. Şu isimleri bir arada saydığıma göre daha da bir şey demeye gerek yok herhalde.
Spore
Şimdi sizi iyice eskilere götüreceğim. Dünya henüz bir toz bulutu… Neyse, o kadar eskiye gitmeyelim ama Spore’un yaptığı şey aslında buna benzer bir şeydi. Oyuncuların mikroskopik bir organizmanın adım adım evrimleşip gelişmiş bir canlı haline gelmesine, zekileşip sosyalleşmesine, hatta uzaya çıkıp diğer uzaylı ırklarla tanışmasına şahit olmasını sağlayan bir tuhaf yolculuktu. Açık sonlu oynanışı, prosedürel yaratılan içeriği ve on sekiz ayrı editörü sayesinde yaratılabilen kullanıcı içerikleriyle bizlere bambaşka bir dünya sunuyordu Spore.
Battlefield 1
Savaş oyunlarını seven oyuncuların gündemindeki iki oyun serisi Call of Duty ve Battlefield malumunuz. Battlefield 1, bizleri I. Dünya Savaşı’na götürürken, seriyi de “savaşın ortasında insan hikayeleri” konseptine taşıdı. Senaryo kısmındaki bu hikayeler, aslında savaşın topyekûn yıkıcılığının yanında tek tek insanlar üzerinde yarattığı tahribatı da, savaşta ölenlerin de hayalleri, aileleri olan insanlar oldukları, savaşın hepsinin yaşamlarında önemli değişimlere yol açtığını da bir nebze olsun anlatmaya çalışıyordu. Biraz kısa kalsa da senaryo modu bu yönüyle de oynanmayı hak ediyor bence. Multiplayer kısmında ise, büyük grupların esaslı kapışmalarına ev sahipliği yapıyordu -ki bu konuda Call of Duty serinin bir adım önüne geçtiğini söylemekte bir sakınca yoktur herhalde
Star Wars: Battlefront 2
Battlefront 2, EA’i topun ağzına koyan oyun olmuştu. Mikro ödemeler meselesi öyle gündem oldu ki, EA geri adım atmak zorunda kaldı, ondan sonra da oyunu toparlayacak adımlara yoğunlaştı. Sonuçta varılan nokta “Neden en baştan böyle çıkarmadınız ki bu oyunu?” dedirtecek bir nokta. Kısa süren senaryo modunun ardından onlarca saatinizi harcayabileceğiniz multiplayer kısmı artık daha keyifli. Baştaki kusuru affettirmek için bol bol ek içerik getirmeleri de cabası. Obi Wan Kenobi’den Darth Maul’a, İmparator Palpatine’den Kylo Ren’e pek çok simaya evsahipliği yapan oyun, bizleri hafızalarımızda yer eden gezegenlere ve savaşlara götürmekten de geri kalmadı. Uzay boşluğunda it dalaşı yapmak için de SW: Squadrons öncesi güzel bir alternatif, bence bir şans verin.
NFS Most Wanted
NFS serisinin farklı oyunları yer alıyor EA Play listesinde. Ama son yıllarda seriye eklenen oyunların pek de parlak bir performans sergiledikleri söylenemez. Heat ile toparlanmayı denedilerse de beklenen etkiyi yaşattığını söylemek güç. Dolayısıyla NFS Most Wanted listedeki en uygun tercih gibi görünüyor. Sıradaki NFS oyununun da altında imzası bulunacak olan Criterion tarafından geliştirilen Most Wanted, polislerle çılgınca bir köşe kapmaca oynamak fırsatı sunuyordu bizlere. Bir sonraki NFS’ye kadar yolların tozunu almak için bir şans verebilirsiniz.
The Sims 4
The Sims serisi tam bir çılgınlık 🙂 Sanal insanlarımızın yaşamlarını olabildiğince renklendirmeye çalıştığmızı serinin şimdilik son üyesi olan The Sims 4, sürüsüne bereket ek paketine her geçen yıl yenilerini katarak yoluna devam ediyor. Tabii EA Play kapsamında sadece ana oyunu oynayabiliyoruz, ama bir noktadan sonra kendinizi tutamayıp ek paketlere de saldırabilirsiniz, tecrübeyle sabit 🙂 Önümüzdeki dönemde Star Wars temalı bir ek paket geleceği de duyuruldu. O zamana kadar ana oyunla ısınma turları yapın, sonrasında illaki bakılacak ek içerik bulunur 🙂
Unravel
EA Play’in indie oyunlarından bir taneyle kapanışı yapmış olalım. Bir yün bebeği yönettiğimiz platform / bulmaca oyunu olan Unravel, gayet hoş grafikler, güzel müzikler ve eğlenceli bir oynanış sunuyordu bizlere. Alttan alta anlattığı hikaye de ilginizi çekebilecek düzeyde. İkinci oyunda co-op oynama fırsatı sunuluyor. Dolayısıyla eğer bir arkadaşınızla birlikte oynamak isterseniz, ona da bakabilirsiniz; her ikisi de damağınızda hoş bir tat bırakmaya aday oyunlar.